От х:

Днес в x:
Предлага по договаряне

Конвенционална дентална хирургия във Ведра Дентал

Обява №63851

Конвенционалната дентална хирургия е важна област от стоматологията, която обхваща различни хирургически процедури, извършвани в устната кухина. Това включва диагностика, лечение и превенция на различни стоматологични проблеми и усложнения. Конвенционалната дентална хирургия предоставя решения за множество стоматологични проблеми, които включват зъбни импланти, апикални резекции, изваждане на мъдрецови зъби и коренови операции.

  1. Зъбни импланти

Зъбните импланти са едно от най-революционните открития в стоматологията. Те представляват малки титаниеви винтове, които се поставят в челюстта, където заместват изгубени зъби. Процедурата за поставяне на зъбен имплант включва правене на малка операция в синусната мембрана или челюстната кост, след което се поставя имплантатът. След заздравяване на костта около импланта, на него се прикрепва корона, която да имитира изгледа и функцията на естествения зъб. Зъбните импланти предоставят забележителни резултати и подобряват качеството на живот на пациентите, като им предоставят удобство, увереност и функционалност при хранене и говорене.

  1. Апикални резекции

Апикалната резекция е процедура, при която се премахва върха на зъбния корен, обикновено при зъб, който е подложен на инфекция или е с проблеми в кореновата система. Тази процедура се извършва, когато други методи за лечение, като например коренов канал, не са достатъчни. Хирургът премахва върха на корена и почиства инфекцията, след което коренът се запечатва. Тази процедура спасява зъба и предотвратява необходимостта от изваждане.

  1. Изваждане на мъдрецови зъби

Мъдрецовите зъби, известни още като "осемки", са последните зъби, които се появяват в устата. Поради ограниченото пространство и несъответствие на размерите им с челюстта, мъдрецовите зъби често могат да предизвикат проблеми. Когато мъдрецовите зъби остават застрани в челюстта или излизат неправилно, те могат да предизвикат болка, възпаление, изместване на съседни зъби и други орални проблеми. Хирургическата процедура за изваждане на мъдрецови зъби се използва, за да се предотвратят тези проблеми и да се запази оралното здраве.

  1. Коренови операции

Кореновите операции са необходими, когато стоматологичен проблем в кореновата система не може да бъде решен по традиционен път. Процедурата се извършва като хирургът прави малка секция в челюстта, за да достигне зъбната коренова система и да я ремонтира. Кореновите операции са последен вариант, след като другите методи за лечение не са довели до успешни резултати.

Последни новини