От х:

Днес в x:

Източиха банкови карти на 100 души

Дебитните карти на над 100 души от Бобов дол бяха източени от мошеници, които най-вероятно са инсталирали “примки” на банкоматите в града. Според кметицата на инж. Грети Алексова изтеглените суми общо надхвърлят 6000 лева, съобщи "Труд".

В петхилядния Бобов дол източените сметки са най-горещата тема. Според кметицата кражбите на сумите станали в сряда. Първи изпищели 23 шивачки от италиански цех в града. “Вземаме 300-350 лева. Източили са ми 150 лева, направо побеснях. Това за такива като нас са много пари, това е за хляба и за децата ни. Ако го намеря кой го е направил, ще му отрежа ръцете до раменете, после ще го храня, но с обратното на лъжицата. Такива не трябва да живеят”, гневеше се в събота една от работничките в цеха.

Местните жители говорят, че 360 лева липсват и от сметката на чичото на известния в Бобов дол бизнесмен Милчо Колчаков. Акцията на мошениците в Бобов дол не е случайна - тук хиляди бивши миньори вземат тавана на пенсиите и държат повече пари на сметка.

Представители на банковите институции, които имат клонове в Бобов дол, работят с полицията по изясняване на източените лични сметки, каза говорителката на областната дирекция в Кюстендил Катя Табачка в събота.

Все още не се знае кои от банкоматите са били “оборудвани” с устройства, източващи информацията от картите. Три от машините са в банковите клонове, един е точно срещу общината и един - при клуба на БСП, уточни градоначалничката Алексова. Тя се надява банките да покрият част от отнетите пари на шивачките и потърпевшите пенсионери. “Трябва да тегля пари, а се колебая от кой банкомат да го направя”, вълнуваше се и млад мъж, работещ в съдебната охрана.

След удара на мошениците в Бобовдол хората твърдят, че ще мине доста време, докато се доверят пак на някой от петте банкомата в миньорския град, допълва bTV.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини