От х:

Днес в x:

Търговец глобен с 2 бона за 4 кори яйца

Първата жертва на проверката из хранителните обекти, търговецът от пазара Жулиен Тонев

Търговец от хасковският зеленчуков пазар изгоря с два бона защото продавал яйца без разрешение. В магазинчето за хранителни стоки и предмети за бита, инспекторите от агенцията по храните откриха 4 кори яйца. Жулиен Тонев ги взел днес защото знаел че по великден яйцата вървят много.

Днес от Хасково започна национална проверка на хранителните магазини продаващи яйца, месо, козунаци и бои за яйца. В Хасково ще бъдат проверени всички търговски обекти които се занимават с продажбата на тези стоки. Инспекторите са инструктирани да бъдат максимално стриктни, което доказа и глобата на Жулиен. Независимо от малкото количество на продаваните яйца, това е грубо нарушение на закона за храните коментира Таня Христова от Агенцията по храните. За да се продават легално яйца те трябва да имат печат за произход, срок на годност и да се съхраняват в специални хладилни витрини.

Проверката на месарниците засега не открива нарушения. Според собственика на месарски магазин на ул. Каменни, Кемал Халил, агнешкото месо държи „възмутително“ ниска цена-6 лв за кило живо тегло. Според Халил цената трябва да бъде поне 10 лв, а готовото филе за клиента-20 лв.

Какво не е наред в хасковските магазини и за какво ще проверяват инспекторите от агенцията по храните, вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Проблемните яйца. От тях търговецът печели по 1 стотинка на бройка
Актът е за 2 хиляди лева
Проверката засяга и магазините за месо
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини