От х:

Днес в x:

ИАРА сгащи бракониери зад битака

Река Банска в участъка на вливане в Марица е любимо място за бракониерите

Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури прихвана бракониери по река Марица, там където в нея се влива река Банска. Мястото се намира наблизо зад димитровградския пазар и е едно от най-популярните за бракониерски улов кътчета. Именно то е било масирано „посетено“ в началните дни на новата година. На 4-ти този месец, риболовни инспектори и доброволци от „Зелени Балкани“ правят хайка и закопчават двама димитровградчани които незаконно ловят риба с така нареченото „търмъчене“. В него се използва пръчка със метални куки на нея с които рибата се закача при систематечни резки движения по дъното. По голямата част от рибата остава неуловена, но всички екземпляри получават наранявания които впоследствие водят до смъртта им.

Единият от заловените димитровградчани е бил на 25 години, другият малко над 30-те. И двамата горят с по минимум 500 лв глоба.

За този участък от Марица отдавна сигнализират и наши читатели. Миналата година, един от тях ни изпрати снимки от мобилен телефон на които ясно се вижда как се лови риба в Марица точно по време на риболовната забрана през май-юни, когато рибата хвърля хайвера си.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини