От х:

Днес в x:

Връзват на електронна каишка 280 бензиностанции в областта

Електронно следене и за малки и за големи бензиностанции в областта

280 бензиностанции в хасковска област ще бъдат свързвани от първи ноември в единната електронна система с НАП- Хасково, а ежедневните им обороти ще се отчитат дистанционно от данъчните. Това ще бъде официалният тест на систамата, която става задължителна от началото на следващата година, съгласно поправките в Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби. Дистанционното отчитане ще позволява инспекторите на НАП да следят от разстояние дневните обороти и да извършват внезапни проверки в бензиностанциите където има съмнително ниски продажби.

До 22 октомври следва да се изгради оптичен кабел, а от първи ноември в Българския институт по метрология ще започнат техническите изпитания на свързването на апаратите към системата. До 1-ви януари всички бензиностанции следва да са свързани с компютърната система на НАП и да подават електронно данни за дневните си продажби на гориво. Всички, които са извън системата ще бъдат затваряни, предупреждават данъчните.

Плюсът за търговците е, че с новата система ще отпадне необходимостта от регистрирането в НАП на всеки нов касов апарат, тъй като това ще става автоматично още с поставянето на фискалното устройство в обекта.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини