От х:

Днес в x:

Разпространена в училища брошура с гей двойки била за кабинетите за СПИН

Брошурата "Любов без последствия" не е предназначена за училищата, а за кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев днес, цитиран от пресцентъра на ведомството, във връзка с информация, че брошурата се раздава в училища в Ямбол.

Ръководствата на пет регионални здравни инспекции самостоятелно са взели решение да разпространят брошурата в училищата. Това са РЗИ-Монтана, РЗИ-Видин, РЗИ-Ямбол, РЗИ-Кърджали и РЗИ-Хасково, информира Ананиев.

Брошурата е разпространявана в училищата от медицинските специалисти, работещи в здравните кабинети. Това каза след правителственото заседание министърът на образованието Красимир Вълчев. "Все още нямаме пълна информация по случая. Но това, което разбрахме, е, че чрез медицинските специалисти, които са в здравните кабинети в училище и които не са на подчинение на директорите, е разпространявана брошурата в повечето случаи", обясни Вълчев, цитиран от агенция "Фокус".

"Брошурата "Любов без последствия" е част от здравнообразователната програма, която се финансира по линията на Глобалния фонд на ООН. Първото издание на брошурата е от 2006 г., след това е преиздавана през 2009 г. и началото на 2017 г. Тя е насочена към целевата група МСМ (мъже, които правят секс с мъже)", заяви Ананиев на брифинг след днешното заседание на Министерския съвет.

От думите му се разбра, че брошурата не е предназначена за училищата, а за кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН (КАБКИС).

"Съществува разписан регламент, по който брошурата е следвало да бъде разпространена само и единствено в КАБКИС, поради което, след като преди седмица получихме информация, че се разпространява в учебни заведения, съвместно с Министерството на образованието и науката веднага разпоредихме изтеглянето ѝ от училищата, за да не достигат до децата", поясни още министърът на здравеопазването, като допълни: "Това е провокация, която ще се разследва".

Той увери, че всички длъжностни лица, които са допуснали разпространението на брошурата в училища, ще понесат наказания.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    не съм тъпунгер
    1 0
    16:36, 27 фев 2019
    Оправдание за наивници. Ама ние не сме такива.
Последни новини