От х:

Днес в x:

До обед слънце, следобед облачно

Времето преди обяд ще е слънчево, а след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като в западната половина от страната се очакват краткотрайни превалявания, възможно е в отделни райони и да прегърми. Вятърът ще е слаб и до умерен от изток-североизток в Източна България и Дунавската равнина, а максималните температури ще са предимно между 29 и 34 градуса.

Над Черноморието ще е слънчево и ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър, като максималните температури ще са между 28 и 30 градуса, а температурата на морската вода е от 26 градуса по северното до 29 градуса по южното крайбрежие.

В планините ще е предимно слънчево, но в следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи с условия за гръмотевици.

От вторник се очаква захладяване и в следващите дни температури ще са под 30 градуса ще има променлива облачност и превалявания от дъжд. В сряда над Северна България ще има валежи, придружени с гръмотевици, а в останалата част от страната ще има слаби превалявания от дъжд, като максималните температури ще бъдат между 20 и 30 градуса. В четвъртък валежите ще намалеят и в петък се очаква слънчево време с променлива облачност и без валежи. Следващите почивни дни времето ще слънчево и топло, като максималните температури ще са между 21 и 30 градуса.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини