От х:

Днес в x:

Вела Казакова е сред „Носителите на просветата“

Дългогодишната диригентка на Хасковския хор „Родна песен“ Вела Казакова е сред носителите тази година на наградата за цялостен принос в областта на българската култура „Те – носителите на просвета 2018”. Номинацията й е част от 6-тото издание на конкурса „Носители на просветата“, които се връчват от Националното представителство на студентските съвети.

За цялостен принос с признание от младите  в категорията на почетната гражданака на Хасково са още ръководителят на Центъра по иновативни образователни технологии към Русенския университет проф. д-р Ангел Смрикаров, диригентът на Академичен хор “Ангел Манолов” Дарена Попова - Хасково; историкът, писател и изследовател Христо Буковски , както и проф. дтн Константин Казаков, преподавател във Висшето строително училище “Любен Каравелов”.

Финалът на инициативата, която се проведе под патронажа на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, се състоя на 3

В категорията „Аз – носител на просвета 2018" са отличени: Академичен хор “Ангел Манолов” към Национален студентски дом, който тази година чества 85-години от създаването си; студента Александър Иванов от Варненския свободен университет за разработката си на концептуален модел за развитие на студентското творчество и преподавателката в СУ “Христо Проданов” – Карлово Надежда Станулова за иновативните си подходи в работата с учениците.

Победител в категория „Снимка”е Даяна Бойкова от Великотърновския университет, а Елка Петрова от Пловдивския университет е носител на статуетката в категория „Кратко есе”.

Конкурсът цели да събере, покаже и популяризира именно онези положителни събития, идеи, послания и личности в България, които свързваме с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука.

“Признанието е от млади хора и затова е много ценно. Статуетката е много красива и съм много благодарна за вниманието“, каза хасковската носителка на наградата от Националното представителство на студентските съвети Вела Казакова.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ва
    Васко Димов
    16 -2
    15:36, 9 юли 2018
    Честито признание Вела!
  • 2
    Ва
    Валентина
    9 0
    20:42, 9 юли 2018
    Честито признание Казакова!!!
  • 3
    Ми
    Михаил Делчев
    9 0
    22:38, 9 юли 2018
    Браво, Веле!
    Честита да ти е наградата и признанието за труда и таланта ти!
    :)
Последни новини