33 °C

Отстраниха временно директора на "Медицински одит"

"Проф. Златица Петрова ще бъде отстранена временно от длъжността изпълнителен директор на изпълнителна агенция "Медицински одит" (ИАМО). Предварително мога да ви уверя, че това няма да влоши работата на агенцията". Това увери здравният министър Кирил Ананиев журналисти.

Работим много тясно с прокуратурата и ще направим всичко, което е необходимо, за да подпомогнем процеса на разследване, коментира министър Ананиев.

Припомняме, по-рано днес от ВАП информираха, че след проверка са предали документи на Върховна касационна прокуратура, където е образувано наказателно производство за престъпления по служба в Изпълнителна агенция "Медицински одит".

Според препоръката на Върховната административна прокуратура (ВАП) в здравното министерство са предприети всички необходими действия за изменение на вътрешните актове на ИАМО и привеждането им в съответствие със законовите разпоредби.

За целта са внесени промени в Наредба № 14 от 20 април 2010 г. за условията и реда за извършване на проверки на лечебните заведения от Изпълнителна агенция "Медицински одит".

Наредбата е издадена от министъра на здравеопазването. Проектът на наредбата е публикуван на сайта на Министерството на здравеопазването за обществено обсъждане

Източник: news.bg

Хороскоп за 16.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини