От х:

Днес в x:

Блок в Бадема: Мазетата ни сe пълнят с фекалии. ВиК: Пращаме екип веднага

Изображение 1 от 5

    Писмо за помощ ни изпрати читател на Haskovo.net, който живее в квартал Бадема. Ето пълния текст на писмото му:          

    „Здравейте. Тъй като в днешно време институциите не си вършат работата, все по често ние, гражданите, се нуждаем от силата на медиите. Казвам се Марин Иванов живея в Хасково, кв Бадема, блок 16. Откакто се помня нашият блок доста често има проблем със запушване на шахтата за отходни води. Преди години дори бяхме събрали немалка сума пари за да подменим тръбите в едното крило на входа. Домоуправителят на входа разговаря с Вик Хасково и те установиха, че тръбата, която е извън блока и е тяхна отговорност, няма достатъчно наклон и затова често се получава запушването. Тръбата не бе поправена и ето отново проблемът е на дневен ред. Мазетата на блока се пълнят от подпочвени води, ВиК Хасково бездейства, а водата се покачва с всеки изминал ден, а в целия вход се носи силна миризма. Към момента има вода в по-ниските части на мазетата, в другите се вижда само, че подът е мокър, скоро ще избие и от останалите части. Вероятно има и опасност от пропадане на блока, тъй като щом избива водата през плочата, основите са пълни. Молим за вашето съдействие, за да може Вик Хасково да си свършат работата“.

    Новият заместник-управител на ВиК Хасково Динко Тенев заяви за Hаskovo.net, че още  в понеделник ще докладва проблема и ще изпрати екип на водното дружество, който да локализира аварията и да я отстрани в най-кратък срок. Наш екип ще проследи развитието на този проблем.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Gh
      ghggh
      11 -25
      17:54, 10 дек 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      Ру
      Румен Христов
      7 -1
      19:59, 10 дек 2017
      В ж. кБадема 6 вх.В има същия проблем щом ще вземат мерки моля да проверят и при нас
    • 3
      Ст
      Странджа
      6 -5
      20:54, 10 дек 2017
      ВиК не отговаря за канализацията вътре в блока, въпреки че преди години минаха по всички блокове и принудиха хората да им прехвърлят тази вътресградна канализация за да си увеличат материалните активи, няма управия!
      • За
        Запознат
        6 -2
        10:15, 11 дек 2017
        Това е лъжа, проблемът е вътрешноблоков.
    Последни новини