28 °C

Бивш шеф на Районния съд и екс общински съветник в Сандански с обвинения за данъчни измами

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници от организирана престъпна група за данъчни престъпления, чийто ръководител е бивш председател на Районния съд в Сандански, а един от участниците – бивш
общински съветник в града.
С врътките за спестяване на ДДС, които е правила, групата е ощетила  държавния бюджет  от началото на 2010 г. до юли 2016 г.,  с  636 267,19 лева. В продължение на 5 години и половина групата е действала по една и съща схема- Плащането на ДДС е спестявано, като  на контролирана от участниците фирма, са съставяни фелшиви четоводни документ.. В дневниците за покупки са отразявани плащания за неизвършени услуги и доставки от 10 „кухи“ фирми в Сандански и Благоевград, съставяни са месечни справки-декларации по Закона за ДДС с невярно съдържание, като в крайна сметка е бил приспадан неследващ се данъчен кредит в полза на въпросното дружество.
На 9 ноември 2017 г. обвиненията са предявени на участниците в групата. С постановления на екипа прокурори от Специализирана прокуратура, работил по случая, на ръководителя на групата е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 5000 лева. На двамата участници са наложени парични гаранции съответно от 4000 и 3000 лева.

haskovo.net


Хороскоп за 24.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини