От х:

Днес в x:

Онкоболницата без шеф, отказват да впишат д-р Филев за управител

Болницата по онкологични заболявания в Хасково се оказа без шеф, въпреки че на последната си сесия в края на юни Общинският съвет избра д-р Живко Филев за управител на лечебното заведение. Агенцията по вписванията обаче е отказала да го впише, защото не е представил документ, че има квалификация по здравен мениджмънт. Това е едно от изискванията за заемане на длъжността в Закона за лечебните заведения.

Хасковският окръжен съд е отменил отказа на Агенцията по вписванията, но на формалното основание, че не е бил спазен срокът – три работни дни, за представяне на диплом по здравен мениджмънт.

Потърсен за коментар, д-р Живко Филев потвърди за отказа на Агенцията по вписванията. Той призна и че няма квалификация по здравен мениджмънт. Д-р Филев допълни, че е имало събрание на лекарите в болницата и тяхното мнение е, че шефът на хирургичното отделение д-р Любомир Василев трябва да поеме ръководството на лечебното заведение. Той отговарял на всички изисквания на закона. Това обаче трябва да бъде решено на сесия на Общинския съвет, защото онкоболницата е общинска.

“В момента съм в отпуск. Книжата в болницата се подписват от д-р Петя Костадинова, която заместваше дългогодишния шеф на болницата д-р Венко Балабанов”, допълни д-р Филев.

Рокадите в Онкото се наложиха поради заболяването на д-р Балабанов и по негова молба.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ян
    янко митев
    17 -1
    18:41, 24 юли 2017
    Още един факт за безумията в Общинския съвет...какво ли още ни чака....
  • 2
    Во
    Возкресений
    7 -4
    19:52, 24 юли 2017
    Тоя Балабанов не го ли хванаха ченгетата с белязани пари?
  • 3
    Он
    ОНКОБОЛЕН
    5 0
    20:24, 24 юли 2017
    Типична българска работа ЗАКОНА ИЗИСКВА квалификация --Здравен мениджмънт ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и Агенцията по вписванията го спазва Обаче СЪДА отменя решението ПРИТАМ този съд от законите ли се РЪКОВОДИ или от ЛИЧНИТЕ ЧУВСТВА на СЪДИИТЕ Изглежда че от чувства и от други работи като гледам ТРАБАНТИТЕИ около съда Иначе ОНКОТО била ОБЩИНСКА като имам предвид в какво безобразно състояние ни е града ми е ясно защо и болницата е на този хал Едно съм сигурен че човек от ОНКОТО не е в състояние да ръководи и избрави болницата от това състояние
    • Ва
      ВАсилев
      5 0
      22:01, 24 юли 2017
      Съдията много добре си е свършил работата. Отказът е незаконен, защото органите на Агенцията по вписванията са били длъжни да дадат указания и в тридневен срок от тях доктора да си представи квалификацията. След като този срок не е спазен тогава може да се постанови отказ. Съда затова го отменя и указва на Агенцията по вписванията да даде възможност на човека да представи документ. Ако не го представи тогава отказът влиза в сила.
  • 4
    Ha
    has
    8 -1
    09:09, 25 юли 2017
    Това, което не ми е много ясно е: дали всички лекари трябва да имат и квалификацията "Здравен мениджмънт" защото са потенциални ръководители на болница. Има липса на лекари, а те трябва не да си повишават квалификаията по специалността си, ами да изучават "Здравен мениджмънт". Не е ли по-уместно избрания за ръководител да се изучи и да придобие нужната квалификация?
Последни новини