От х:

Днес в x:

Избори за кмет се провеждат в село Ябълково днес

Частични избори за кмет се провеждат днес в димитровградското село Ябълково. 1 120 са имащите право на глас, които ще могат да пуснат своя вот в две избирателни секции в селото. По данни на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Димитровград изборният ден и в двете секции е започнал нормално в 7:00 часа. Гласуването ще продължи до 20:00 часа. Двама са  кандидатите за кмет на Ябълково -  Вангел Попов и Костадин Атанасов.

До насрочването на частичните избори се стигна след като с решение на ОИК-Димитровград избраният на последните местни избори кмет Антон Илиев бе отстранен заради констатирани нарушения. Той не е представил документ, че е напуснал Управителния съвет на земеделска кооперация в селото. Последваха спорове в съда и обжалване на решението, след което Илиев бе издигнат отново за кандидат -кмет на Ябълково. Малко преди началото на предизборната кампания той почина. 

С решение на Общинския съвет от 13 юни Величка Георгиева.бе избрана за временно изпълняващ длъжността кмет на Ябълково до провеждането на частичните избори днес.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини