Комплекс Райски кът

163 нови улици в Хасково след седмица

163 улици в крайните квартали и вилните зони ще се сбодият с имена и ще се появат на картата на Хасково, ако в петък следващата седмица общинските съветници одобрят предложението на кмета Добри Беливанов. Така с адреси ще се сдобият живеещите в тези райони на кварталите Орфей, Куба, Изгрев, Република, както и в местностите “Дерекьой топра” и “Кекличево стопанство”, които досега не са имали актуално местожителство. Градоначалникът мотивира предложението си с множеството запитвания и искания от тези хора. Именуването в кварталите е извършено според уличната регулация, а в местностите съобразно съществуващите пътища, където има постоянно живеещи хора, пише още в докладната.

С най-много нови улици – 69, ще се сдобие Каменец. Там сред имената на улиците преобладават планини и местности, както и върхове, начело с Мусала. Освен най-високия връх в България, в Каменец ще се издига и Черни връх, ще се минава през Ришки проход, Шипченски проход, Троянски проход, Маказа. Еверест пък ще е черешката на тортата за бъдещия най-висок квартал в Хасково.

В Куба I и II се очертават пък като-най-романтичните зони на града. Новите улици тук са 31. Ще има Фея, Сълзица, Капка, Роса, Орхидея, Бял крем, Звездица, Месечина, Звезден път, Поточе, та дори и Рай. Е, има и Трънка. Съдейки по последователността, Трънка ще се намира нейде на изток от Рая.

В Изгрев се очертават най-прозаичните имена на улици. Тук хората ще имат адреси на улици като Знание, Здраве, Напредък, Стряма, Гара движение. 27 са новите улици в квартала.

В Орфей на новите 15 улици ще живеят на адреси с приветливи имена като Пламък, Щастие, Усмивка, Трепет, Бодра смяна.

Разбираемо в Кекличево стопанство се срещат Меча поляна, Ябълкова градина, Лешникова гора, Малинова долина. 13 ще са улиците в местността. В “Дерекьой топра” са само 2, в Република 6.

Haskovo.net


16 Коментара

Хороскоп за 25.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини