От х:

Днес в x:

ДАНС спипа петима джихадисти на Капитан Андреево

Петима немски граждани са задържани за съпричастност към терористична организация на граничната бразда при Капитан Андреево на 12-ти април от служители на Държавна агенция „Национална сигурност”. Четирима от тях са експулсирани, съобщи пресслужбата на Агенцията.

Арестите са станали със съдействието на МВР. Единият, на който са щракнали белезниците, е непълнолетен, а на друг от задържаните е ползвал чужд паспорт на името на немски гражданин.

Групата е пътувала с влак от Букурещ за Истанбул. В поведението на задържаните са установени признаци за радикализация, характерни за т. нар. чуждестранни бойци-терористи, обясняват от ДАНС.

Според събраните данни, четирима от задържаните са подпомагали терористична организация, действаща на територията на Сирия и Ирак. Непълнолетното лице е трябвало да достигне до територията на Сирия, където да се присъедини към терористичната групировка.

И за петимата има наложена забрана от немските власти за напускане на страната.

Четиримата пълнолетни са били задържани за 24 часа. Непълнолетният е предаден на служители от Дирекция „Социално подпомагане” до предаването му на членове на семейството му в Германия.

Със заповед на председателя на ДАНС на четири от лицата са наложени принудителни административни мерки „експулсиране” и „забрана за влизане в Република България”. Мерките са изпълнени от компетентните органи.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини