От х:

Днес в x:

Благотворителен базар с френски и испански вкусотии в Езиковата, засадиха и бреза

    Благотворителен базар с френски и испански вкусотии организираха в Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. В инициативата се включиха над 30 ученици от 9 до 12 клас от паралелките, изучаващи двата чужди езика. Гимназистите бяха приготвили традиционни сладкиши. Вкусотиите бяха изложени в голямото междучасие на маси във фоайето в гимназията и бързо бяха изкупени от ученици и учители.

    Събраните пари ще се използват за благотворителност, но все още не е решено конкретно каква кауза ще се подкрепи. Най-вероятно ще се използват за обновяване на френския център в училището, казаха организаторите. Миналата година със събраните средства беше подпомогнат отбора по бадминтон за участие в Европесйко състезание в Малта.

    Традиционната инициатива е посветена на Международния ден на франкофонията - празник на френския език и култура, но и празник на ценностите мир, демокрация, права на човека, толерантност, солидарност, езиково и културно разнообразие.

    Докато едни продаваха и купуваха вкусотии, гимназисти от Ученическия съвет засадиха бреза в двора на училището. „От тук нататък трябва старателно да се грижите дръвчето, за да оцелее и всеки ден един от вас трябва да го полива“, посъветва директорът Деян Янев, който също присъства на вкопаването на растението. Дръвчето пък беше засадено по повод утрешния Международен ден на горите.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини