От х:

Днес в x:

Мануела Малеева: Границите на нормалното са преминати, "ДА, България" имаме амбицията да извадим мафията от властта

    Кандидатите за депутати от листата на коалиция „Движение ДА, България“ (Зелените, ДЕОС) за Хасковски регион се срещнаха с димитровградчани. Листата включва местни лица, изявени специалисти и професионалисти в своята област.

    Водачът на листата - роденият в Димитровград Владислав Панев представи тенис - легендата Мануела Малеева, която подкрепя коалицията и за пръв път гостува в Димитровград. Проявата уважи и експертът по въвеждане на електронно управление Божидар Божанов, който е също е димитровградчанин, завършил ПМГ "Иван Вазов".

    "Като българи ние искаме да бъдем ценени, важни граждани на Европейския съюз, но за тази цел трябва да се преборим с корупцията и мафията, която контролира страната. Според мен, с „Движение ДА, България“  можем да направим това, като изберем достатъчно честни и компетентни хора, които знаят какво точно да се направи", заяви Владислав Панев. ЕС минава на няколко скорости, не защото ние сме долно качество хора, а понеже управляващите ни досега са били корумпирани крадци. Ако продължаваме да избираме такива хора, ще превключим дори на задна предавка, допълни Панев. 

    Легендата на българския тенис Мануела Малеева сподели защо е решила да подкрепи формацията на бившия правосъден министър Христо Иванов. Според нея, това, което днес се случва в България е преминало всякакви граници и трябва да се вземат мерки: 

    - Г- жо Малеева защо решихте да подкрепите каузата на "Движение ДА, България"?

    - Защото дойде време да се опитаме да направим нещо чрез създаването на тази формация, защото по друг начин не става. От протестите 2013 година се опитваме с различни граждански инициативи да упражним някакъв натиск върху нашите политици. Нещата обаче са спирани, не ни се разрешава да направим нещо. Видяхме се с Христо Иванов преди време, той сподели, че е готов за нещо ново, което и аз бях готова да подкрепя.

    - Кое отличава "Движение ДА, България" от останалите партии и формации у нас?

    - Това, че никой от нас не е бил политик, никой не е зависим от някого или нещо. Това е най-важното и най-голямата разлика. Да, обвиняват ни, че сме неопитни, но ние сме хора - експерти в своята област. Опитност в политиката, в игричките със сигурност нямаме, но и не я искаме.

    - А има ли шанс за България нещата да тръгнат в положителна посока?

    - Вярвам, че има, да не прозвучи банално, но е така. Наясно съм какво е положението в България, но не мога да се примиря с него. Мисля, че границите на това, което е прието за нормално у нас вече са преминати и трябва искрица, за да се вдигне една вълна. Смятам, че и хората знаят че нещата са зле, че има корупция, мафия и т.н. Ние не сме зависими от това.

    Не можем да чакаме помощ отвън, ние трябва да направим промяната, да поискаме да я направим и вярвам, че има смисъл!

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Още новини

    Последни новини