От х:

Днес в x:

Общински служители обличат розови тениски на 22 февруари

Община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и тази година ще отбележат международния ден за борба срещу тормоза 22 февруари. С розови тениски ще са и служители в общинската администрация, съобщи Юлия Динкова председател на МКБППМН – Хасково.

В инициативата участват така също децата и преподавателите от училищата в Община Хасково. Те ще носят розова фланелка с надпис „Ден срещу тормоза“ . Фланелките са предоставени от МКБППМН – Хасково.

Всеки може да се присъедини към инициативата, като на 22 февруари облече розова дреха. С това ще заяви своята позиция срещу тормоза и ще подкрепи правото на всеки човек на свободен избор, апелират от администрацията.

„Денят на розовата фланелка“ е спонтанно и много мило събитие, възникнало по идея на две момчета, които подкрепят свой съученик – жертва на училищен тормоз. Това се случва в канадската провинция Нова Скотия през 2007г. При откриването на учебната година през септември, един деветокласник е облечен в розова блуза. Това дава повод на група по-големи ученици да му се подиграват и тормозят, като дори го разплакват. На следващия ден Дейвид Шепърд и Травис Прайс от същото училище, решават да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски, в подкрепа на тормозения техен съученик.

През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия Гордън Кембъл, обявява 27 февруари за ден срещу тормоза в училище. От тогава много ученици отбелязват този ден като обличат розови дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. През февруари, обикновено в последната сряда на месеца, младите хора обличат розови дрехи в знак на съпричастност и с послание срещу тормоза.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Сн
    Снежко
    27 -1
    20:01, 17 фев 2017
    Юлия може и метла да яхне и жълти фанелки да даде на всички от общината,много ша им ходят
  • 2
    Не
    Не
    28 -2
    20:30, 17 фев 2017
    се занимавайте с глупости ами започнете да миете и чистите града.Навсякъде е мръсотия и прахоляци.Трябва да се мие,а не циганките с метлите да вдигат още повече прах.
  • 3
    Не
    Незапознат
    28 -1
    20:59, 17 фев 2017
    Ако сложат и розови заешки ушенца на главите си ще е прекрасно.За гражданите които по една или друга причина в този ден използват общинската администрация ще им е приятно да подскачат бънита покрай тях и ги обслужват.Ще забравят поне за ден тормоза свързан с тази институция.А защо не и неприязънта влизайки в тази сграда.
  • 4
    To
    Todorov_1487398671
    6 -17
    08:17, 18 фев 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ху
      ху-ху
      15 -1
      12:34, 18 фев 2017
      както го обясняваш, само дето не са те опънали
  • 5
    Да действително тоя ТОДОРОВ е трябвало да го опънат да му дойде акъла в главата Иначе напълно безмислени инициативи даже и смешни но така е тази Юлия няма кой да я ИЗПЪРДИот там заради тая дивотия Нямам работа в общината но на този ден ще ида да гледам този ЦИРК --КМЕТА КОНСУЛОВ ЕВГЕНИЯ МАГДАЛЕНКА всички с червени ФЛАНЕЛКИ ------Невероятно жестоко удивително -------за срамотиите
  • 6
    Гр
    Гражданин
    13 -1
    16:34, 18 фев 2017
    Делянчо ли ще ги раздава тези фланелки!
  • 7
    Пи
    Пишман
    14 -1
    18:37, 18 фев 2017
    Те такава тъпотия няма, тия в общинт и тая Юлия нагаждачката нещо свястно няма да измислят, направо ни писна от изродски идеи, и Венетка да я турят отпред с най розовата фанелка, а магдалената да ръси вода отпред
  • 8
    Iy
    IYI
    7 0
    08:53, 19 фев 2017
    Абе, ние знаем, че в тази община всички сте обратни и без да сте в розови одежди....
Последни новини