От х:

Днес в x:

Асен Агов: Орешарски е луд да се кандидатира за президент

„Аз го видях навън и му казах, че е луд” – с тези думи журналистът и политик Асен Агов коментира по bTV кандидатурата на Пламен Орешарски за президент.

По думите на Агов, Орешарски няма никакъв шанс. По думите му, въпреки че ГЕРБ все още не са излъчили своя кандидат, организацията им е много добра.
 
„Това е по-скоро лансиране на някакви нови идеи и на нов проект”, заяви от своя страна математикът Михаил Константинов.
 
В коментар на първия предизборен дебат в САЩ между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп Агов заяви:
 
„За нас е важно да можем да разчитаме на този съюзник, т.е. да няма неизвестни. Интересува ни да Америка да бъде стабилна, и финансово стабилно, защото е най-голямата икономика.”
 
„САЩ могат да фалират, защото парите, които печатат, няма да имат никаква стойност. Този момент наближава”, каза пък Михаил Константинов.
 
„Тръмп почва да обещава, че ще намали този чудовищен дълг. Това е един невъзможен дълг”, посочи от своя страна Асен Агов.
 
„В сравнение с американеца, който дължи 200 000 долара, ние сме богати. Ние сме 20-30 пъти по-богати. Вижте какъв парадокс”, каза пък Константинов.
 
Според Агов, България трябва да разчита на САЩ за всички нови заплахи. „Ние няма как да не се интересуваме какъв ще бъде резултатът от тези избори. Няма никакво съмнение, че с опита си Хилари Клинтън е онзи предпочитан кандидат за повечето европейци”, посочи той.

По думите на Михаил Константинов историята с отделянето на Косово като самостоятелна държава е било опит за „решаване на семейните проблеми на Клинтън”. Това, обаче, отвързало ръцете на Владимир Путин да влезе в Грузия и да си поиска Крим.
 
Много хора подкрепят Тръмп, защото белите хора в САЩ са се почувствали пренебрегнати, заяви още Агов, като добави, че това усещане се засилило много при двата мандата на Барак Обама. „Тези хора застават зад Тръмп”, подчерта той.

„Тръмп ще спечели, макар и на косъм”, прогнозира Михаил Константинов.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини