От х:

Днес в x:

Президентът до Бокова: Тя е пример за всички нас, гордеем се, че се включи в битката за ООН

Генералният директор на ЮНЕСКО и кандидат от България за следващ генерален секретар на ООН Ирина Бокова участва в церемония, която отдаде почит на героите в глобалната кампания срещу насилието и екстремизма в древноегипетски храм на Дендур, чиито останки са изложени в музея Метриполитан.

Сред публиката в музея Метрополитан беше и президентът Росен Плевнелиев, който малко по-рано даде прием в чест на Ирина Бокова с цел набиране на подкрепа за нейната кандидатура за генерален секретар на ООН.

" За да се води борба с екстремизма, се нуждаем от шампиони. Имаме нужда от безстрашни жени и мъже, които действат и помагат на другите, както и да вдъхновяват другите да действат в училища, вестници, лагери, заседателни зали и други места", откри Бокова церемонията.

"Ние сме изправени пред нова глобална битка за сърцата и умовете. Трябва да започнем с младите сърца и умове и да насърчаваме уменията за критично мислене, възможностите за гражданско участие и уменията за междукултурен диалог. Трябва да ги научим на толерантност, солидарност и граждански права", продължи Ирина Бокова.

Президентът не пропусна да спомене и важната битка за генерален секретар на ООН, в която Бокова участва: „Ирина е символ на българските жени и е пример за всички нас. Ние всички много се гордеем, че тя се включи в най-тежката битка за най-високия пост в света - генерален секретар на ООН".

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини