От х:

Днес в x:

Градски парк се превърна в бунище, наемателят аут

    Паркът на ул. “Бяло море” в Хасково се е превърнал в бунище, сигнализираха читатели на Haskovo.net. Възмутена майка ни изпрати снимки на боклуците край детската площадка с текст “Тук играят децата ни”.

    Репортерска проверка на място установи, че паркът наистина е заринат с всякакви отпадъци. Кошчетата за боклук преливат, а навсякъде по зелените площи са нахвърляни пластмасови бутилки, найлонови торбички, различни смачкани опаковки.

    Заведението в парка - ”Шатрата”, е затворено и запечатано с печат на община Хасково. На друга табела пък, навярно оставена от собственика, пише “ремонт”.

    Паркът се стопанисваше от СД “СПТ Тодорови и сие”. На 7 юни тази година кметът Добри Беливанов издаде заповед за изземване на имота, както и на още три други парка в града, заради нарушение от страна на наемателите – презастрояване на зелената площ. Предварителното изпълнение на тази заповед обаче бе спряно от Хасковския административен съд с мотива, че в заведението се съхраняват хранителни стоки, чието унищожаване ще донесе значителни щети на собственика. Въпреки това обаче заведението остана затворено и запечатано. Според живеещи наблизо паркът винаги си е бил мръсен и обсипан с боклуци, дори когато заведението е работело. “После го запечатаха и нещата станаха съвсем зле”, обясниха съседи, които все пак присядат на пейките в парка.

    Представител на фирмата не бе открит за коментар.

    Заместник-кметът Велин Балкански обясни за Haskovo.net че съдебните процедури за парка на “Бяло море” вече са приключили и той вече е общински. Той допълни, че веднага ще изпрати хора да проверят състоянието на зелените площи и да почистят.

    Предстои обявяване на нов търг за отдаване под наем на този парк, за останалите три с прекратени договори все още няма съдебни решения, допълни Балкански.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      12
      123
      54 -2
      17:50, 19 сеп 2016
      Интересно, кой ли е замърсил парка? Сигурно са възрастните хора, седнали на раздумка! Да не си помислите, че са майките чоплещи слънчоглед, пиещи кафе, или *възпитаните* им деца! Сакън, недейте!
      • 22
        22:7
        19 -11
        18:43, 19 сеп 2016
        Трудно ще се очистим от наследството на Бащицата, а от някои безобразия никога
    • 2
      Ин
      инспектор Стрезов
      32 -1
      18:39, 19 сеп 2016
      прав е по горе пишещия .заведението не работи..тоест няма клиенти които да цапат..и кой остава тогава освен живеещите там..и да не се правят на ощипани..а да си събират буклуците които остават след тях !!!
    • 3
      Ни
      Ник
      15 -1
      22:49, 19 сеп 2016
      Нормално е да стане така когато никой не е изпразвал кошовете. Вие в къщи ли ще си занесете боклука ако коша прелива? Явно след затварянето някой в общината не си е свършил работата да въведе парка за почистване от общината.
      • На
        Наско
        11 -1
        08:29, 20 сеп 2016
        Когато кошчетата преливат , аз лично си събирам боклука в торбичка и го изхвърлям в контейнера. Ако сами не си почистваме не можем да се цупим , че ни е мръсно!
    • 4
      Ма
      МАНГО
      20 -2
      23:38, 19 сеп 2016
      Все чакаме Общината, Държавата или филанкишията да ни свършат работата - да ни "налеят" култура. Но не става - селенията ни е обзела до толкова, че няма място за друго. Вече ходим по други държави свободно - и как хубаво си личи къде има компактни маси от нашенци.
      Селянина можеш да го изкараш от село - но селенията от селянина - никога.
      • Ко
        кореняк хасковлийче
        1 0
        08:37, 21 сеп 2016
        абе,Манго,защо обиждаш хората от бг селата.Селянията си ТИ,явно.Тези нашенци са май ******чета като тебе,душко.Ние,българите не се излагаме да точим на хората фондовете.Твоите деца замърсяват всичко до което се докоснат и минат,а не нашите.И ОБЩИНАТА е длъжна да си чисти парковете щом не да дадени под наем.Не само да ЛАПА.нека и тя даде нещо.

    Случаен виц

    Последни новини