От х:

Днес в x:

Международна зона за икономическо развитие изграждат край Крепост

    Международната зона за бързо икономическо развитие предстои да бъде изградена край димитровградското село Крепост. Центърът ще е съвременна част от „ Пътя на коприната”, свързвал някога Европа с Азия, информира в съобщение до медиите строителният консултант и координатор на проекта инж. Албена Желязкова. 

    Той е на стойност 19,8 млн. евро и е финансиран в рамките на Европейската комисия по Плана Юнкер, а инвеститор е Димтеос ЕООД. Фирмата вече е закупила парцели от над 100 собственици, като общата им площ възлиза на над 90 дка. Желязкова обясни, че вече са налице и необходимите разрешения за строителство. 

    Предстои изграждане на търговски и производствени площи, терминал, а също и на комуникационен център. В търговската палата са предвидени места и за експозиции, представящи браншове и отделни компании.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ва
      Валя
      5 0
      10:57, 12 авг 2016
      Това като бизнес инкубатора в Клокотница ли ще е?Имам предвид източване на евро пари по проект,който няма да има никаква икономическа стойност и приложение?Нагледахме се на такива начинания-фантоми,гръмко звучи,но е пирамида.Какъв ли път на коприната ще е през Крепост!?

    Още новини

    Последни новини