От х:

Днес в x:

Изкуствен интелект произвежда перфектната бира

Британската IntelligentX Brewing Company разчита на машинно обучение и изкуствен интелект, за да развива и подобрява рецептата за своята бира. Компанията е съвместен проект на фирмите Intelligent Layer и 10x, съобщава онлайн изданието Engadget.

Изкуственият интелект има бот във Facebook Messenger. Той задава серия въпроси на потребителите, които разговарят с него. Въпросите търсят мнението на потребителите за техните предпочитания за бира. След това алгоритмите използват информацията, за да откриват нови тенденции във вкусовите предпочитания на хората.

Целта е тези данни да се използват за развиване и подобряване на бирата на компанията. Според IntelligenX методът е най-пряката връзка между производителя на бира и почитателя на напитката. Събирането на толкова много информация и толкова бързо би било почти непосилна задача в реалния свят, ако се използват анкети и проучвания.

Чрез този метод IntelligentX вече има четири вида бири, като те са се променяли около 11 пъти от първата си рецепта досега. Целта е бирите винаги да отговарят на няколко основни групи потребители с различни предпочитания и да се взима предвид промяната на вкуса на хората с течение на времето.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини