От х:

Днес в x:

Шестима в болница след почерпка в заведение на общински съветник

Шестима души са били приети в Инфекциозно отделение на хасковската болница с хранителни отравяния след почерпка в заведението “Глинените гърнета” в парка на квартал Хисаря.

Четирима от тях са попаднали в болницата в понеделник, след кръщене в неделя, чествано в заведението. След почерпката доста от празнуващите били с болки в корема, повръщане, разстройство. Никита, Тихомир, Станислав и Катя обаче се озовали в Инфекциозно. Поставената им диагноза е “бактериална чревна инфекция”. След лечението, започнало в понеделник, днес те бяха изписани.

В Инфекциозно отделение обаче днес били приети други двама души със същите симптоми. Те са били в същото заведение, но във вторник, в компания, различна от първите пострадали.

Шефката на РЗИ Хасково д-р Соня Димитрова обясни за Haskovo.net, че са взети проби, но все още няма резултати.

Шефът на отдела за контрол по храните към БАБХ д-р Георги Илиев потвърди за случаите. От агенцията по храните също са взели проби от заведението, но и те чакат резултати, които ще излязат или до края на деня днес, или утре сутринта.

Собственикът на заведението – общинският съветник Албен Манджуков, отказа да коментира случая. Преди по-малко от месец Haskovo.net пак получи сигнал за натравяне на компания в това заведение. Тогава Манджуков обаче успя да ни убеди, че хигиената в кухнята му е завидна и може би става въпрос за поръчка срещу него на политическа основа (той е шеф на групата съветници на бившия кмет Коалиция за Хасково) и тогава нямаше публикация. Но нямаше и хора в болница.

Haskovo.net ще продължи да следи развитието на случая.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини