От х:

Днес в x:

Бърз съд за съседи, неплащали такси. Преглед на печата

24 часа

За ползата от избирателен район “Чужбина”

Не само новият Изборен кодекс - всички изборни закони досега въвеждат неравнопоставеност за българските избиратели в чужбина, защото отсъствието на избирателен район “Чужбина” не им дава възможност да гласуват за независими кандидати и да използват преференции за конкретни партийни листи. Това прави българите в чужбина неравнопоставени с избирателите в страната. За целта трябва да се въведе изборен район “Чужбина”.

„Труд”

Бърз съд за съседи, неплащали такси

Хора от етажните собствености успяват да осъдят по бързата процедура свои съседи, които не плащат таксите на входа. Само за няколко месеца некоректните платци се превръщат в длъжници по закон по облекчен път в съда, съобщиха пред „Труд“ юристи.

 „Монитор”       

Прокуратурата погна онкоцентър менте

Прокуратурата погна онкоцентър менте по сигнал на Изпълнителната агенция „Медицински одит” и Регионалната здравна инспекция, след като на 19 април той бе заличен за втори път, но продължава да записва, приема и „лекува” болни.

„Сега”

Глоба до 7000 лв. заплашва хотелиерите за укриване на гости

Глоби между 1000 и 7000 лв. ще плащат хотелиерите, ако не водят регистър на гостите си и по една или друга причина отказват информация за тях на полицията, данъчните и общините. Това предвиждат промените в Закона за туризма, които вчера бяха публикувани за обществено обсъждане.

„Дума”

Хиляди почетоха Деня на Победата

Хиляди отбелязаха тържествено 9 май - Деня на Победата и Деня на Европа, във всички градове на страната. Признателните потомци почетоха паметта на милионите жертви на Втората световна война с цветя, със знамена, с георгиевски лентички на митинг пред Паметника на Съветската армия.

За първи път 11 български града се включиха в световната инициатива "Безсмъртният полк". Чрез нея хората, чиито роднини са дали живота си в борбата срещу нацистите, преминаха в шествие с портретите на своите геройски загинали близки. Най-масова беше изявата в Пловдив, Русе и Варна. Инициативата претърпя провал в Благоевград, където само социалистите почетоха паметта на загиналите в борбата с фашизма..

„Капитал дейли”

ВМЗ - Сопот е повишило приходите си с над 300%

Държавната оръжейна индустрия отчита добри резултати през първите три месеца на 2016 г. Производителите ВМЗ - Сопот, и малкото развойно НИТИ регистрират стабилни ръстове както на оборотите, така и на печалбите си, запазвайки тенденцията от края на миналата година. Единствено търговецът "Кинтекс" продължава да свива приходи, но се очаква до края на 2016 г. да подпише и започне изпълняването на договори за над 130 млн. евро.

„Новинар”

700 наши тира блокирани в Италия

Близо 700 наши шофьори на тирове са блокирани вече четвърти ден на италианските пристанища.

Заради стачката на гръцките профсъюзи международните фериботни връзки все още не са възстановени и превозвачите ще трябва да останат по италианските портове поне до сряда, съобщи Александър Стамболийски от Съюза на българските транспортни работници..

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини