От х:

Днес в x:

Парите за лечението на Ники събрани наполовина, в петък голям концерт

    Истанбулската клиника Анадолу е изготвила офертата за лечението на 16-годишната Ники, съобщи майка й Росица Ленкова. За процедурите по химиотерапия и лъчетерапия ще са необходими почти 90 000 евро. Първата химиотерапия вече е направена, сега майка и дъщеря са в Хасково.

    В мащабната кампания в помощ за лечението на момичето до момента са събрани около 40 000 евро. Сумата е приблизителна, тъй като на много места кампанията продължава.

    В офертата на турската клиника не са включени много други разходи като консумативи, биопсии и други изследвания, допълнителни процедури. Според лекарите в турската клиника терапията ще продължи почти година, ако всичко мине по план.

    В петък от 18 часа в зала “Дружба” в Хасково съучениците на Ники от Природоматематическата гимназия организират голям благотворителен концерт в помощ на момичето, което страда от Саркома на Юинг. На сцената ще излязат Тони Димитрова, Били Хлапето, Камен Воденичаров, Иван Ченов, Константин Белчев. Ще се включат и хасковски формации – Тангра, Гранд, мажоретния състав.

    Билетът за концерта е 6 лв. Продават се в касата на театър "Иван Димов", цветарски магазин "Калатея", "ж.к. Орфей", музикален магазин "Бейби Рекърдс" (до входа на музея), ПМГ "Акад. Боян Петканчин".

    На концерта в знак на солидарност и подкрепа ще присъства и 23-годишният Ангел Христов от Павликени. Той се е лекувал в клиниката от същото заболяване и терапията е приключила успешно.

    Майката на Николета – Росица Ленкова отглежда дъщеря си сама, бащата е починал. Двете срещат огромни финансови трудности, свързани с пътуването, престоя и лечението в Истанбул.

    Публикуваме и данните за банков превод от чужбина.

    Банка: EUROBANK BULGARIA AD

    Адрес: BULGARIA, HASKOVO

    IBAN: BG66BPBI79261064334801

    BIC: BPBIBGSF

    Получател: ROSITSA VALKOVA LENKOVA

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини