От х:

Днес в x:

Отново помагат на Биляна Колева с благотворителен танцов фестивал

    Народно читалище "Христо Ботев 1902" отново организира благотворителен танцов фестивал в помощ на димитровградчанката Биляна Колева. Той ще се проведе на 2 октомври от 18:30 часа в Спортна зала "Младост". Танцьорите искат пак да подадат ръка на младата жена, която има проблеми с гръбначния стълб от няколко години и не намира лечение. През 2013 г. читалището организира първия си концерт за Биляна, като бяха набрани над 4 000 лв.

    Историята на Биляна ви разказахме преди 2 години. Тя е претърпяла четири неуспешни операции на гръбначния стълб у нас, а надеждата й е лечение в Германия. Докато събере нужните 36 000 евро, положението й се влошава. При преглед това лято на Биляна откриват тежка форма на остеопороза. Заболяването, за което са характерни чупливи кости, пречи на първоначалните планове. Сега преди да се пристъпи към операция на гръбначния стълб трябват детайлни изследвания. Биляна се е свързала със специалист от Германия.

    "Той има дългогодишен опит в лечението на тежки случаи като моя. Работи съвместно със други специалисти от цял свят и се консултира с тях в случаите, в които това е нужно. Различен е с това, че е много предпазлив и детайлен в преценката си за всеки индивидуален случай и не поставя диагноза с лека ръка, само и единствено на база една снимка примерно. Благодарение на него, откриха и остеопорозата, а тя е пречка за извършването на много видове гръбначни операции, тъй като костта е рехава и слаба и би възпрепятсвала поставянето на импланти, от каквито бяха изказали мнение, че ще имам нужда и други специалисти в Германия", разказва Биляна.

    В момента жената попълва подробна информация за историята на своето заболяване, изпраща я на специалистите, а и търси начини да се справи и с езиковата бариера в общуването. В очакване е на окончателно мнение на лекарите. Те обаче са категорични, че операция е нужна.

    "Много пъти се плашех и замислях дали ще успея, имам ли сили или да се откажа, но всеки път си казвах, че това е моя път и друг изход няма! Колкото и да е сложно и трудно, изморително и на моменти отчайващо, трябва да го завърша. Вярвам, че и занапред ще се намерят верни приятели и хора с добри сърца, които ще ми помагат в това начинание и с общи усилия ще успея да завърша успешно консултацията си с него, за да се изкаже мнение какъв вид точно трябва да е операцията при мен", допълва Биляна.

    За всички, които искат да я подкрепят - покани за благотворителния танцов фестивал на НЧ "Христо Ботев" могат да се открият в бившето кино "Химик" - ет.2. В него участие ще вземат танцьорите от читалище "Христо Ботев", групите за хора "Тракия" и др.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини