От х:

Днес в x:

Пловдивският апелативен съд пусна Къньо под домашен арест

Пловдивският апелативен съд е отменил днес определението на хасковските магистрати, които отхвърлиха искането на Кръстьо Кръстев, известен като Къньо Маймуната, да бъде пуснат от ареста. Втората инстанция е определила мярка за неотклонение “домашен арест” вместо досегашната "задържане под стража".

“Апелативният съд сподели нашите аргументи – че новите доказателства по делото разколебават тезата на обвинението”, заяви след съдебното заседание адвокатът на Кръстев – Милен Тенев. Обвинението е за подбудителство. Навръх Великден тази година в хасковска дискотека приближеният на Кръстев Емил Митев нанесе побой над 36-годишния Борислав Марков, който малко по-късно почина.

Митев и Кръстев бяха задържани веднага след инцидента в дискотеката. Първият получи обвинение в причиняване на смърт по непредпазливост след умишлено нанесен побой, а вторият за подбудителство.

На съдебното заседание миналата седмица в Хасково, когато бе отказа свобода на Кръстев стана ясно, че сред доказателствата срещу него са и разговори по телефона, записани със СРС. В един от тях Кръстев казва: ”Бийте го, ще има и хонорар”.

Защитата пък твърди, че причина за боя в дискотеката е жена, а мелето е започнало поради лична неприязън между Емил и Борислав. Ако Милен Тенев успее да докаже тази теза и на самия процес, обвинението срещу Кръстев трябва да отпадне, защото не може да има подбудителство при лични отношения между извършителя и жертвата, коментираха юристи.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини