От х:

Днес в x:

Социалните: Заплатите ни с 20% нагоре!

    34 служители на хасковската социална служба участваха в едночасовия протест на социалните работници в страната днес, като закачиха на гърдите си розови лентички с надпис “Аз протестирам”. Те обаче не спряха работа и продължиха да обслужват хората, които по традиция изпълват коридора на службата. Исканията на служителите са за 20 процентно увеличение на заплатите. Според КТ Подкрепа средното месечно възнаграждение в Агенцията за социално подпомагане е 646 лв. Това е 30 процента по-ниско от заплатите в държавната администрация. Според ръководството на агенцията обаче по-високи заплати може даима само при съкращения, защото в бюджета няма предвидени такива средства.

    Освен от ниското заплащане, хасковските социални негодуват и срещу лошите условия на труд, както и заради липсата на съвременна техника. Освен това контингентът, с който работят, е труден и обслужването му къса нервите на служителите.

    Общо 20 дирекции “Социално подпомагане” в страната проведоха днес едночасова предпредителна стачка. В някои дирекции, за разлика от хасковската, служителите спряха да обслужват хората по време на стачката.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини