От х:

Днес в x:

Подарък книжки за кърджалийските първокласници от кмета

„Здравей, ваканция!”. Под това мото ще се проведе организираният от община Кърджали и ИК „Анубис” празник за всички деца на Кърджали.Неповторимото ваканционно приключение ще започне от 11 часа на 23 май в парк „Арпезос-Север”. 
За децата на Кърджали са предвидени много изненади, творчески изяви, игри, песни и стихове. За доброто настроение на всички ще се погрижат и младите таланти от ОДК –Кърджали. В празника ще се включи и композиторът Боби Мирчев, автор на две уникални ваканционни книжки-„Мида, раковина и море” и „Тръгва детският влак”.
Част от тях вече достигнаха до най-малките ученици от учебните заведения на Кърджали, заедно с връчването на техните свидетелства за завършен първи клас.
Идеята е на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис, който проведе среща-разговор с Издателската къща за реализиране на инициативата. И така както всяко дете прекрачвайки за първи път прага на училището е посрещнато с книжка с послание от кмета, така и в последния учебен ден инж. Азис изпраща с послание и книга всеки първолак.
Първоначално в Кърджали пристигнаха 700 екземпляра. С решение на УС на Издателската къща „Анубис”са предоставени още 100 екземпляра, за да може всички бъдещи второкласници, в последният учебен ден да получат и своята ваканционна книжка за забава и развлечение. 
Издателството предостави на община Кърджали допълнително още 200 броя от книжките, които ще бъдат раздадени на изявени и даровити деца от втори до четвърти клас, имащи различни постижения през учебната година. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини