От х:

Днес в x:

Тригодишна за първи път в живота си получи подарък от Дядо Коледа

Тригодишната Аслъ, момиченцето на самотната майка Румяна, за първи път в живота си получи подарък от ръцете на Дядо Коледа. Коледното парти, организирано от дамския клуб към Национален форум „Моето дете”, се проведе в заведение на бул. „Раковски” в Хасково днес. Дамите бяха довели и своите деца, за да бъде празненство истински весело.

Коледните подаръци, разбира се, бяха осигурени от дамите от клуба, а в ролята на белобрадия старец безвъзмездно влезе Сашо Милушев, секретарят на читалище „Заря”. Малката Аслъ стискаше с все сила многобройните подаръци и сякаш не можеше да повярва, че всички те са за нея. Майката Румяна пък бе на седмото небе от щастие.

Съдбата на самотната майка, която живее в барака без прозорци, без вода и дори без нормален път до жилището, трогна Хасково в началото на тази година. Историята й бе разказана от eTV и Haskovo.net, а добрите хора не закъсняха да помогнат. През февруари в бедната къщурка на Румяна бяха донесени над 200 пакета с дарения – дрехи, храни, вещи за домакинството, дърва за печката. Общината също реагира и Румяна бе назначена на работа в „Екопрогрес”, макар и временно.

Тази Коледа донесе чудеса не само за малката Аслъ, майката Румяна наскоро бе назначена за постоянно на работа. Остава обаче големият й проблем, нерешим без съдействие от общината – жилище. За втора поредна година Румяна е подала молба за общинско жилище, защото бараката, в която живеят с Аслъ, е нездравословна, влажна и неподходяща за отглеждане на малко дете. Румяна се надява чудеса да стават не само по Коледа и в началото на следващата година молбата й да бъде удовлетворена. Така ще спести и няколкото километра пеша по калния сокак до най-близката детска градина. Сега го изминава по два пъти всеки ден, в мраз и жега, за да води малката на забавачка.

Днешното коледно парти не е първото чудо за малката Аслъ тази година. През юни дамският клуб организира в същото заведение празненство за рождения й ден. Тогава момиченцето за първи път в живота си научи какво е рожден ден и подаръци.

Малката вече има истински приятели. Майката Румяна също – дамите от клуба не я забравиха през годината и ще продължат да я подкрепят в трудния й живот на самотна майка.

Тодор Кръшков  

Всички искат да се снимат с Дядо Коледа

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    ''
    '''''''''''''
    35 -1
    13:56, 20 дек 2014
    bravo.ima ose hora ............
  • 2
    Ма
    маика
    11 -22
    15:19, 20 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • До
      до маика
      15 -3
      23:24, 20 дек 2014
      Много сте проста
  • 3
    Ма
    мама
    42 -2
    16:32, 20 дек 2014
    OffF, все ще се намери някоя дребна душица дето да оплюе празника на дете! Браво за смелостта на тази жена, че е намерила сили да се освободи от мъжа си насилник, побойник и алкохолик, за да може сама и с помощта на добри приятели да отгледа спокойно детето си без да бъдат бити и малтретирани. Браво на тази работна, честна и грижовна майчица! И още нещо, тя не проси помощ, но ние й помагаме от сърце, защото го заслужават!
  • 4
    Ев
    Евертъна_1419100299
    0 -1
    20:28, 20 дек 2014
    • Мм
      ммдаа
      0 0
      21:22, 20 дек 2014
      Много грозно и елементарно изказване.Най-големия българин Васил Левски е приемал бедните мюсюлмани засвои братя. Как се навъдихте толкова манипулируеми хорица незнам. Проблема не е обикновенния човечец от народа, а тези с дебелите вратове които купуват цигански гласове и правят чужда политика. Изместването на фокуса е само в тяхна полза.
  • 5
    Ма
    мама
    19 -3
    20:55, 20 дек 2014
    Браво, добри хора! Ех, Евъртън, докато има глупаци и злобари като теб, които плюят върху всичко добро, светът трудно ще се оправи! Писна ни от просташките ти и неграмотни коментари под всяка статия! Какъв дръвник, каква брадба, какъв ти е проблемът, че оскверни празника на едно дете, срамота, Коледа е. Българки и християнки са и двете, а живеем във времена където човек може да носи както българско, така и американски, френско, турско, еврейско и каквото си иска име. съжалявям те.
  • 6
    Ма
    майка
    14 0
    22:54, 20 дек 2014
    Браво Светле,бъди все така всеотдайна и не спирай да радваш хората около теб .Весели празници!!!
  • 7
    Аб
    абв
    1 0
    09:47, 30 дек 2014
    Браво на Марианка и останалите жени. Бъдете живи и здрави! Продължавайте все така!
Последни новини