От х:

Днес в x:

Магазин се отказа от премията си за Руми и детето й

Румяна и Аслъ с премията от Германос

Персоналът на хасковския магазин Германос дари премията си от 200 лв на самотната майка. Управителят на магазина Анатоли Бабаяшев обясни, че парите били отпуснати за 5-членния му екип, като премия за много осъществени пордажби и сключени договори. Служителите му обаче единодушно решили да ги дадат на Румяна, която била тяхна дългогодишна клиентка. Въпреки тежкото си положение, жената нито веднъж не просрочвала сметките. От магазина разбрали за драмата на самотната майка от репортажа на Haskovo.net и веднага решили да се озоват. Преди време по подобен почин те събрали пари за нуждите на хасковското помощно училище „Петър Берон”. Тогава обаче се включили всички магазини на „Германос” в страната.

Хасковският магазин и сега се опитал да привлече останалите магазини от веригата, но никой не откликнал. Затова решили да действат сами. Първоначално смятали да купят храни и играчки за малката Аслъ, но чрез Haskovo.net разбрали че жената има 90 лв неплатени данъци за виличката си. А изчистването на данъчните задължения е задължително условие за да може Румана да кандидатства за общинско жилище , с което да смени съборетината си във Вилна зона Каменец, където живее в момента. Затова хората решили да дадат премията си кеш. Румяна била поканена в магазина на Германос в петък, 7-ми януари, където средстваа и били връчени в плик. Младата майка отишла защото мислела, че има забравени сметки или нещо по договора си. Бе трогната до сълзи от жеста, но първата и реакция бе повече от показателна-„Неудобно ми е, не съм заслужила с нищо”.

Приела парите след дълги увещания, заради детето си. Поне заради него ги е заслужила, защото нито за миг не помислила да го остави в Дом. За нея дъщеря и си струвала всичко, включително и да гладува.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини