От х:

Днес в x:

Мобилен оператор начисли сметка на загинала при потопа в Аспарухово жена

Мобилен оператор начисли погрешно такси на загинала в наводненията жена от варненския квартал Аспарухово и я даде на колекторска фирма за събиране на дългове, защото закъсняла с плащането. Това разказа пред TV7 и NEWS7 наследникът на починалата.

Ангел Ангелов губи майка си Иванка Пенчева на 19 юни 2014 г. по време на водния ад в Аспарухово. Погребва я на 21 юни, а няколко дни по-късно отива да закрие телефонния номер на нейно име. Представя смъртен акт и удостоверение за наследници.

Преди 10 дни обаче мъжът получава обаждане от фирма, която събира дългове. Оттам му съобщават, че издирват майка му под дърво и камък, защото дължала пари за телефон.

След медийна намеса, от мобилния оператор направили експресна проверка по случая и установили, че са сгрешили – начислили на починалата месечни такси и неустойки за предсрочно прекратяване на договор, в резултат на техническа грешка. Извинили се на наследника няколко пъти и обещали да върнат парите.

Заради десетките сигнали на абонати преди няколко месеца Комисията за защита на потребителите даде и трите телекома на съд. Причината – прекомерно високите неустойки при предсрочно прекратяване на договорите.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Xm
    xm
    0 0
    08:17, 15 дек 2014
    Ей, от тия изедници мобилните оператори умиране има - спасение няма. Ще те търсят даже и в отвъдното.
Последни новини