От х:

Днес в x:

Маскирани грабят 1300 лв от спящ

Маскираните пипали бързо и професионално

Двама маскирани връхлетели през прозорец на къща на ул. „Тракийска“ в Харманли и овързали спящия стопанин с въже за простор на дрехи, в малките часове на нощта в неделя. След като „обезопасили“ 45-годишния мъж бандитите подложили къщата на основно претърсване за пари и скъпоценности. Оказало се че похарчили усилията напразно, защото банката била открита не къде да е, а в нощното шкафче до главата на стопанина. Под неистовите звуци на вече разбудилия се мъж, апашите свили 1300 лв и скъп мобилен телефон. После духнали като оставили жертвата си овързан и със запушена уста. Бясно въртящият се на леглото мъж обаче успял да разхлаби сезала с който бил омотан и да се освободи. После подал сигнал на 112.

Пристигналата оперативна група установила че апашите са скокнали през прозорец на първия етаж, след като преди това без много шум изкъртили ПВЦ дограмата. Очевидно са знаели къде спи стопанина защото първо се насочили натам. Целия обир, заедно с претърсването продължил няколко минути. По смътните описания на потърпевшия били снажни и очевидно млади момци, които освен плътните маски върху главата били облечени и с тъмни дрехи. Действали без да издават нито звук. Крадците се издирват.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Чи
    читател
    1 0
    22:44, 20 окт 2014
    интересно ми е как е подал сигнал на 112 след като са му взели мобилния и между другото улица тракийска си е баш в махалата в харманли
Последни новини