От х:

Днес в x:

5 куршума убили мъжа в София, нова версия - лични отношения

С 5 куршума е бил прострелян убитият снощи в София мъж, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Много повече обаче са гилзите, намерени около трупа.
38-годишният Николай Найденов, собственик на сервиз за компютри, беше застрелян вчера около 20,40 часа на ул. "Яков Крайков" в района на 19-то училище в столицата.

Мотивът за убийството все още не е ясен за разследващите, стрелецът все още не е известен и се издирва.
Оръжието, с което Найденов е убит, също не е намерено, изяснено е само, че е малозарядно, допълни Лазаров пред журналисти, цитиран от БТА.

Девет пъти е стрелял убиецът по Николай Найденов.

Полицията проверява и кое е било обкръжението на простреляния, който се е занимавал със софтуер и хардуер и е държал сервиз в помещение под наем в блок на същата улица. От години той работел и като IT специалист в една от големите международни фирми в бранша. До момента няма данни да е бил свързан със съмнителни бизнес, не е и криминално проявен.

Първоначални данни сочат, че най-вероятно между мъжа и убиеца му е имало спречкване, но за конкретен мотив за убийството е рано да се говори, уточни Лазаров, като не потвърди тиражираната версия за спор за паркомясто.

Засега няма информация да е имал някакви конфликти, но една от основните версии е за неизяснени междуличностни отношения, като е възможно те да са били финансови. Ако тя се окаже вярна, това ще означава, че Найденов е познавал убиеца си.

Живеещи в блока разказаха пред Дарик радио, че са чули Найденов да пита на висок глас: "Какво искате от мен?". Ако това са точните му думи обаче, явно той не е бил в близки отношения с убиеца, коментираха криминалисти.

По-рано директорът на СДВР Младен Маринов коментира пред БНР:

"Към момента не може да се каже каква е причината за убийството. Тепърва ще се установяват контакти на убития, бизнес отношения, възможни причини за убийството, но няма нищо конкретно. Има свидетели, които дават данни за събитието, според съседите Найденов не е бил конфликтна личност".

Найденов, съпругата му и двете му дъщери - на 10 г. и 12 г., не са живеели в същата кооперация.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини