От х:

Днес в x:

Американският виртуоз на саксофона Дон Брейдън с концерт в Широка лъка

Известният американски джаз саксофонист Дон Брейдън гостува в България от 20 до 26 септември. Той ще изнесе три концерта, заедно с български музиканти, един от които ще бъде в Широка лъка.

Брейдън участва в Проекта на Фондация „Groove Atelier” – “Don Braden for the Next Jazzaration”, който представлява серия от уъркшопи и концерти. Проектът е финансиран от Американското посолство в България.
От 20 до 22 септември включително той проведе три тематични уъркшопа свързани с ритъм секцията, импровизацията и автономията на джаза.

Заедно със свои колеги от България, Брейдън сформира „Don Braden & The Jazz StandARTs Ensemble” за трите концерта, които ще изнесе днес-23 септември от 21ч. в Студио 5, София.

Джазменът не подминава и певческата гордост на Родопите –Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка, където ще свири на 24 септември от 19ч. в концертната зала на музикалното училище.

На 25 септември от 20.30ч. е третия му концерт, с участие  в „Хасково Джаз Фестивал“, в ДКТ „Иван Димов“.

Участниците в концертите са българските музиканти Димитър Льолев (алт саксофон), Александър Логозаров (китара), Борис Таслев (контрабас) и Никола Горялов (барабани).
Дон Брейдън е американски джаз саксофонист роден през 1963г. и още на 15 години е професионален музикант. През годините свири с много музикални величия като Бети Картър, Уинтън Марсалис, Фреди Хъбард, Тони Уилямс, Рой Хейнс. Майстор на тенор саксофона, той твори в различни музикални стилове. Участва в записи за кино и телевизия. В продължение на няколко години композира пиеси за Бил Козби. Почти две десетилетия кариерата му включва и преподавателска дейност, провеждайки майсторкси класове и уъркшопи в безброй училища и университети в Америка и Европа.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини