От х:

Днес в x:

НАП почна контрабандните плодове и зеленчуци в Хасково

Подпукаха зеленчуците по пазарите и складовете в Хасковско

Данъчните и Агенцията по безопасност на храните стартираха в Хасково серия проверки срещу нерегламентирания внос на плодове и зеленчуци. Целта е да се прихванат онези търговци които представят вносна стока за своя, и освен че заблуждават потребителя си спестяват издаването на касови бележки и ред други екстри присъщи на законните земеделски производители. Началните цели на НАП и хранителната полиция бяха в складовата база на бившия Югоплод, после се продължи с други складове. Поне първите два проверени бяха изрядни, съобщават от пресслужбата на НАП Хасково. Контролните действия ще продължат с борси, тържища и обекти за производство и търговия в цялата страна, и ще се осъществяват до края на годината, съгласно заповедите на министъра на финансите и министъра на земеделието и храните.
От 15-ти октомври пък акцията ще обхване пазарите на храни от животински произход. Инспекторите следят дали се отчита действителния размер на получените суми от продажби, спазват ли се изискванията за внос от трети страни и страни от ЕС, има ли предлаганата продукция необходимите сертификати и съпроводителни документи, какъв е произхода й и дали е в срок на годност.
Освен наличието на касови апарати, които са задължителни за продукция, която не е собствено производство, от НАП ще следят и дали има наети работници, дали са на трудови договори дали редовно е подавана осигурителна информация за тях. Глобата за липса на фискално устройство може да достигне 10 000 лв, за работник без договор-15 000.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Dz
    Dzakardo
    20 -3
    19:47, 17 сеп 2014
    А кога ще подхване багажната търговия ,памперси прах за пране мокри кърпи,и какво ли не се вкарва без да се плаща ДДС а при изрядните платци клечат всеки ден да ги притесняват за какво ли не!!!
  • 2
    Ja
    Jack Bauer
    13 0
    21:38, 17 сеп 2014
    Какви проверки? Когато влязат в складовете и всички пускат кепенците.
  • 3
    Na
    nap
    7 -1
    09:39, 18 сеп 2014

    Срамно!НАП да погне големите търговски дружества в Хасково, знаят се кои са, които им дължат милиони, а не хората, които изкарват за единия хляб, на пазара.
  • 4
    X
    x
    0 0
    17:03, 18 сеп 2014
    Мишкарска работа от мишкарска агенция!
    Няма ли да се чуе нещо голямо?
    Хората работят за парче хляб а бирнишката службица прецаква всичко дребно. Циганите с фактурите на пазара изписват милиони и точат ДДС пък тея мишоци се занимават с стотинки.
    Дано ви тежи на съвеста кръвопийци на дребно!
Последни новини