От х:

Днес в x:

Израелската армия мобилизира 16 хил. резервисти

Израелската армия мобилизира още 16 хил. резервисти, с което общият им брой става 86 000, докато военните операции в Ивицата Газа продължават, предаде AFP, позовавайки се на говорител на армията.

„Армията издаде допълнително 16 000 заповеди за мобилизация, за да се позволи на военните части на място да отпочинат, с която общият брой на резервисттие достига 86 000", каза говорителят.

Междувременно президентът на Боливия Ево Моралес определи Израел като „терористична държава" и обяви, че възнамерява да въведе визи за израелските граждани заради офанзивата в Ивицата Газа, предаде ИТАР-ТАСС.
По думите на Моралес, израелската военна операция „нарушава международното хуманитарно право" и е довела до смъртта на мирни граждани.

Тази нощ стана ясно, че най-малко 15 души са загинали, а десетки са ранени при атака на Израел над училище на ООН в ивицата Газа, съобщи Би Би Си. Световната организация обвини Израел в нарушаване на международното право. Училището било под обстрел директно от израелски танкове, а по това време в него имало палестински бежанци, търсещи подслон.

Ръководителят на военното крило на движението "Хамас" Мохамед Деиф заяви, че няма да има примирие с израелското правителство, докато не прекратят офанзивата и не вдигнат блокадата в Газа.

Около 54 души са загинали при сраженията вчера. Така броят на жертвите от началото на конфликта надхвърли 1280 души. Заради големия брой убити вчера бе обявено четиричасово хуманитарно примирие.
Копирано от standartnews.com

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини