От х:

Днес в x:

Деца ще изучават сватбени обичаи на различните общности

Едно от заниманията по проекта ШАРЕНО

Въпреки че сме в разгара на лятото, хасковското училище „Св. св. Кирил и Методий“ отново е на етновълна. Школото вече е кандидатствало по нов проект, който е насочен към изучаване на сватбените и годежни обичаи при различните общности. От ръководството на училището се надяват да получат одобрение. Това съобщи педагогическият съветник Красимира Дамянова, която е и координатор на друг етнопроект под името ШАРЕНО (Шанс за активно равнопоставено европейско недискриминиращо образование). Партньор им е детска градина „Иглика“.

По проекта бяха осъществени редица дейности, при които участваха 307 деца и ученици, 30 родители и 26 учители. Бяха сформирани различни групи, клубове и ателиета за приложни и художествени дейности, за етноритми, етнически пътешествия, етно-нет, етнокухня и още редица занимания, които бяха доста интригуващи за децата. Резултатът от заниманията беше отбелязван с различни събития – изложби, празници и представления.

Чрез заниманията се развива творческата амбиция у децата и учениците, наблюдава се подобрен психологически климат, развиват се умения за работа в екип.

Проектът бе осъществен по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Общата стойност е 75 166 лева, а продължителността бе 10 месеца. Проектът е изпълнен изцяло, похвали се Красимира Дамянова днес, когато бе представена заключителната фаза.

Анета Кутелова

Днес бе заключителния етап на проекта ШАРЕНО

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини