От х:

Днес в x:

Чудото стана: Хасково би шампиона с 1:0

Героят на Хасково Дончо Атанасов вкара единствения гол

Сензацията на ст. „Хасково” е факт! ФК „ Хасково” надигра и победи шампиона на България „Лудогорец” с 1:0 в първия си мач след 20 годишно изгнание далеч от А група. Възпитаниците на треньора Димчо Ненов победиха най-добрия отбор на България в последните 2 години с единствен гол, отбелязан в 41-та минута. Негов автор е бившият играч на Любимец и Берое и настоящ таран на Хасково Дончо Атанасов.

Хасково изигра брилянтен тактически мач с много борба и себераздаване и с използване на всяка възможност да притиснат своя скъпоплатен опонент. Многомилионната селекция на Кирил Домусчиев корабокрушира напълно резонно на Ямача след безобразния мач, който изигра. Лудогорец затрудни Хасково по-малко от половината отбори, които нашия тим срещна в Б група миналия сезон. С изключение на последните десетина минути зелените от Разград играха Ганкиното и дори нямаха смазващо превъзходство в головите положения. Нашите пък бяха като опълченците на Шипка в края, когато силите привършиха, но сърцата останаха! Дози адреналин, в минутите когато краката натежаваха, даваха и 7-те хиляди хасковлии дошли да подкрепят любимия отбор.

Повече за знаменателната победа на Хасково в първия си мач в А група от 20 години насам, четете в разширен репортаж на Haskovo.net от мястото на събитието.

Г.Христов

След шут на Дончо Атанасов топката е в мрежата на Лудогорец
За такива фенове как да не си съдереш чорапите
Лудогорец падна в краката на Хасково
Гостите бяха по технични....

....но нашите бяха по-борбени, а когато трябваше влизаха здраво
Второто полувреме бе "опълченците на Шипка"
Близо 7 хиляди хасковлии уважиха първия мач в А група
Публиката бе внимателно претърсвана за пиротехника и неразрешен багаж
Полицията не допускаше видимо "почерпени" зрители
Мнозинството бяха просто весели
...но доста успяха да внесат и огнена хореография
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини