От х:

Днес в x:

Лудогорец притеснен от Хасково и терена му

Лудогорец умува как да се справи утре с Хасково и терена му

У дома и стените, в случая чимовете, помагат. От това се опасява треньорът на шампиона „Лудогорец” Стойчо Стоев преди откриването на първенството в А група между „звездния” му тим и новака в А група „Хасково” в събота. Будно ухо на репортер на Haskovo.net присъствал на първата тренировка на зелените в Димитровград, дочу констатацията на Стоев: „теренът им е много лош”. Опасението е ясно-в сблъсък между много техничен /какъвто е Лудогорец/ и по-зле поставен в това отношение отбор, предимство ще има последния, в случая Хасково. Конвенционалната футболна мъдрост гласи че техничният отбор разчита на комбинации, а не толкова техничния, на проста директна игра на „каквото стане”. Освен това за единоборствата, бабуните по терена нямат значение-виж за пасовете е нещо друго. Теренът на Хасково бе ремонтиран по време на лятната офанзива на Ямача. Цялостното тревно покритие и основата под него обаче не са сменени засега, а се добави малко зеления върху оплешивелите от бутонки полета пред вратите. Няма спор, че така изглежда по-красиво, но явно не по-малко притеснително за разглезени тимчета като това на Кирил Домусчиев. Ще рече човек, че редовно са играли на Ноу Камп.

Иначе Стойчо Стоев обяви официално, че е респектиран от Хасково. Изгледал два мача от контролите на местния тим и бил много впечатлен. Не стана ясно доколко това е куртоазия или трезва оценка на новака. Оше повече, допълни Стоев, че има сантимент към Хасково. Тук бе треньор цяла година през периода 2004/2005-та година. По тази логика легендата на Локомотив София ими сантимент още към половин дузина градове и отбори в България.

Съботният мач се очаква без сантименти от феновете на Хасково, които се канят да изкупят пропуските и видят победа на своите срещу именития си противник. Мачът е в 18.30 часа, като от клуба напомнят, че билетите са на разположение от ранния следобед на 8 специално изградени каси пред всички входове на ст. „Хасково”. Цените на пропуските са 10 лв за ложата под козирката и 6 лв навсякъде другаде по бетонните трибуни.

Своята тактика за първото гостуване през сезона пък Лудогорец шлифова пред 50-на фенове дошли на стадион Миньор в Димитровград. Зелените закъсняха с цял час и започнаха заниманието към 19 часа, вместо предварително обявените 18. От големите имена в Лудогорец единственият контузен е Михаил Александров. Останалите са просто уморени от мачът от ШЛ срещу люксембургския Дюделанж.

Г.Христов

Стойчо Стоев гледал видеозаписи на бившия си отбор
Лудогорец се поразтъпка за около час на ст. Миньор

Истински лудогорци ще защитават честта на Разград
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини