От х:

Днес в x:

Стрелецът от Маджарово с арсенал самоделки за убиване

Петър Петков

Задържаният за опит за убийство вчера Петър Петков от Хасково е имал цял арсенал самоделни оръжия в имотите си. С едно от тях, саморъчно направен пистолет с 2 цеви, той простреля в слепоочието 56-годишният маджаровец Назми Шериф, който сега бере душа в пловдивския КАРИТ. След опита за екзекуция, Петков бе задържан след полицейска хайка пред дома си в хасковския квартал Бадема. При претърсване на жилището му, леката му кола Форд Ескорт и бунгало в Маджарово, органите на реда откриват ловна пушка със 152 патрона 22 калибър, 5 ловни боеприпаси с 16-ти калибър, въздушна пушка с оптика, преправена с муфа, затвор и изхвъргач на патрони 22 калибър. Освен боеприпасите полицаите установяват и очевидци на прострелването на Ниази, които потвърдили за стрелбата с все още неоткрития двуцевен пистолет.

Именно заради подозренията че неуравновесения и склонен към агресия хасковлия може да направи беля подобна на тази в Лясковец, където мъж откри огън по идващата да го задържи полиция, хасковските ченгета направиха мащабна заградителна акция в Бадема и изчакаха заподозрения да напусне дома си. Той бе спипан на улицата отвън, без да му се даде възможност да се барикадира.

Петков влезе в полезрението на медиите и правораздавателната система след като на 17-ти май 2011-та година разби с ритници вратата към кабинета на окръжния прокурор Иван Ванчев. За деянието си той бе осъден от старозагорски съд на 4 месеца лишаване от свобода условно, с 3 години изпитателен период. По непотвърдена информация обаче към настоящият момент изпитателният срок вече е изтекъл, което ще рече че старото деяние няма да се акумулира автоматично към новата присъда.

Работата по опита за убийство от вчера продължава.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини