От х:

Днес в x:

„Хасково” победи Калярите с 2:0, точи се на "Пирин"

Второто полувреме се оказа по-успешно за "Хасково"

Футболистите на „Хасково” победиха отбора на „Калиакра” /Каварна/ в домакински мач с резултат 2:0.

През първото полувреме хасковлии имаха няколко чисти положения, но не успяха да реализират гол. Още в четвъртата минута Костадин Ничев излезе сам срещу вратаря на гостите, но не се ориентира и проигра положението. Няколко минути по-късно Недялко Хубенов и Вълчан Чанев също опитаха далечни удари, но безуспешно. 5 минути по-късно добра възможност пропусна още веднъж халфът Вълчан Чанев, който с глава уцели ръцете на вратаря на Калярите. За отбора на „Калиакра” първата атака бе едва в 26-та минута. В последната минута на първото полувреме бе извършено нарушение срещу Недялко Хубенов и съдията отсвири дузпа. Зад топката застана Владислав Узунов, който не успя да реализира, тъй като шутира в ръцете на вратаря на сините.

Веднага след почивката капитанът Недялко Хубенов се вряза в отбраната на гостите и сам откри резултата за 1:0. Близо 10 минути по-късно отново капитанът изработи дузпа за своя отбор. Тя бе изпълнена от играещият помощник-треньор Емил Ангелов. След втория гол червено-белите сякаш се поуспокоиха и се отпуснаха. Гостите дори вкараха топката във вратата на домакините, но съдията отсвири засада и голът не бе зачетен. 3 минути по-късно капитанът на „Калиакра” Иван Райчев изпусна чисто положение. Той нацели греда, а при втори удар, вратарят на „Хасково” спаси. На няколко пъти след това тимът от Каварна имаше възможност да отбележи гол, но не успя. 15 минути преди края на мача Емил Ангелов напусна игра след два жълти картона. 5 минути по-късно бе отсвирена друга дузпа, но за Калярите. Зад топката застана капитанът, но хасковският вратая Емил Данчев я изби.

С днешната победа „Хасково” си запазва втората позиция. До края на първенството на „Б” група за „Хасково остават седем мача. Следващата седмица момчетата на треньорът Димчо Ненов ще гостуват на „Пирин” /Разлог/.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини