От х:

Днес в x:

5000 кандидат-студенти на предварителните изпити в СУ

5000 кандидат-студенти са се записали на предварителни изпити в Софийския университет, съобщиха от висшето училище. Записването приключи миналата седмица, а кампанията започва утре с изпитите по журналистика и математика, на които са се записали съответно по 555 и 639 абитуриенти. Темите по журналистика за писмения изпит са от съвременния обществен, политически, икономически и културен живот, припомниха от СУ, пише Монитор.

Миналата година кандидат-журналистите трябваше да пишат по темата „Ало, ало... За да бъдат допуснати до класиране обаче тазгодишните мераклии да учат за журналисти и пиари трябва да са изкарали на матурата по български език не по-малко от четворка.

Изпитът по математика пък започва от 14 часа.

„Всеки кандидат-студент трябва да се стреми да изложи решенията на задачите от изпита пълно, кратко и ясно, като се използва въведената в училище математическа символика", съветват от Алма матер.

От тази година Стопанският факултет на Софийския университет ще приема с TOEFL и IELTS. За първа година университетът ще признава сертификатите, които са вход за повечето европейски университети. Резултатите от TOEFL и IELTS се признават още в Техническия университет и в Нов български университет.

В СУ сертификатите са вход за специалностите „Икономика и финанси" и „Стопанско управление". За да се класират обаче кандидат-студентите трябва да положат и изпит по математика или да се състезават с оценка от матура.

И тази година редовната изпитна сесия в Софийския университет ще е през юни. Записването за нея започва на 23 май.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини