От х:

Днес в x:

Илиев:Таксата смет за училищата е поносима

Групата на ГЕРБ в ОбС предложи диференцирано заплащане на такса смет в общинските училища. Темата предизвика оспорван дебат на заседанието на ОбСвчера. „Поискахме малките училища, в които учат до 100 деца, да плащат по 5 лева на ученик, училищата от 100 до 300 деца – по 8 лева, а всички останали, с повече от 300 деца – по 10 лева, коментира председателят на групата Илия Илиев. Това би облекчило издръжката на малките училища, които така или иначе се дофинансират от общината, аргументира се той. Илиев и колегите му категорично се противопоставиха на предложението на кмета училищата да плащат налога на база данъчна оценка на сградния си фонд, тъй като това би натоварило някои от тях с огромни суми за битови отпадъци от порядъка на 100 000 лева.

Като неприемливо бе окачествено и предложението на комисията по бюджет и финанси такса смет да е в размер на 10 лева на дете.

Според Илиев, гласуваните 7 лева на ученик, са компромисен вариант, който ще спаси бюджетите и на малките, и на големите училища от тежко данъчно бреме, тъй като по-висока ставка би била непосилна. Това съобщиха от местната централа на ГЕРБ.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини