От х:

Днес в x:

Урок по толерантност: Ученици в кожата на бежанци

Учениците от клуб ООН към училище „Васил Левски“ реагираха като бежанци в симулативна игра. Преди това обаче те събраха впечатления за причините, подтикващи към бягство от родината, чувствата и риска, който поемат имигрантите, от разказите на бежанци от Бежанския център в София.

Пред учениците за своята работа и ежедневието на бежанците в центъра в Пъстрогор, разказа Деница Димитрова от БЧК. Тя впечатли младите хора особено много с факта, че в петък в бежанския център се е родило бебе. Заради особеностите на режима в центъра специалистът си позволи да каже само още, че детенцето е от африкански произход и се казва Линда.

Целта на занятието е тийнеджърите да получат урок по толерантност. Проявата е посветена на днешния 20-ти юни, който се отбелязва като Световен ден на бежанците.

В училище „Васил Левски“ след сериозната част и разговорите денят продължи с куленарната тематична изложба“ Вкусът на живота“. Младите хасковлии се бяха приготвили подобаващо с гозбите, които са взели от рецептурната книжка“ 100 рецепти от бежанци“.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини