От х:

Днес в x:

ДСБ регистрира коалиция без ”Синьо единство” на Надежда Нейнски

ДСБ регистрира днес в ЦИК коалиция, но с партия Български демократически форум (БДФ), а не със "Синьо единство" на напусналите СДС Надежда Нейнски и Мартин Димитров. От формацията на Иван Костов увериха, че причината не е разединение.

"ДСБ-БДФ" е името на коалицията, в която двете десни формации ще се явят на парламентарните избори на 12 май. Председателят на предизборния щаб на тъмносините Веселин Методиев и лидерът на БДФ Жаклин Толева внесоха необходимите документи за вписване на обединението в последния предвиден от закона срок, предаде БТА.

"Синьо единство" на Надежда Нейнски засега официално не фигурира в коалицията, но до края на деня има възможност да се допише.
"Листите ни са отворени до събота, няма проблем те да бъдат включени", разясни Методиев и увери, че няма разногласие между двете формации.

От ДСБ остават верни на идеята за този проект за единен субект след вота, ще си сътрудничим и в секционни избирателни комисии със "Синьо единство", добави той и обясни, че причината колегите им днес да не бъдат вписани в коалицията са технически. За партия, чиято регистрация е излязла през миналата седмица в "Държавен вестник", е сложно да реши въпроса с банковите документи, посочи председателят на щаба на ДСБ.
"Няма място за спекулации, работим заедно", добави Методиев и цитира социологическо проучване, според което от по-малките партии само ДСБ имат шанс да получат 14 депутатски места в 42-то Народно събрание.

След регистрацията си миналата седмица и от "Синьо единство", чийто формален лидер е Христо Панчугов, заявиха, че ще работят с ДСБ.
Според неофициални източници обаче, в последните дни е възникнало напрежение и не е сигурно дали партията на Нейнски ще се коалира с хората на Костов.

БДФ винаги е поставяло на първо място България, водени сме от идеята, че това, което трябва да обединява, е националната справедливост, заяви на свой ред Жаклин Толева. Тя е убедена, че решенията, които предлагат заедно с ДСБ, ще намерят поддръжници сред българските избиратели.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини