От х:

Днес в x:

Областният на ГЕРБ: Готвим се за избори, Делян Добрев ще ни е водач

Местен курс към незабавна подготовка за нови парламентарни избори, обяви областният координатор на ГЕРБ Иво Димов. Той е убеден, че ПП ГЕРБ ще спечелят отново най-много гласове на избирателите в страната. За региона не е толкова сигурен.

За резултатите от изборите, няма значение дали ще са на редовната си дата 7-ми юли или ще са в края на март. ГЕРБ засега нямат наредена листа, но логично ще е тя да се води от най-популярните лица в региона. „Най-логичното е водач на листата да е Делян Добрев“ анонсира Димов. Нататък обаче става по-мътно. Според Димов, реално в следващият парламент ГЕРБ могат да вкарат трима депутати от хасковския многомандатен район. Той самият не смята да е сред тях, понеже има отговорности към избирателите си от Димитровград, чийто кмет е в момента. За останалите две избираеми места ще се залага на партийни фигури, които са разпознаваеми за местната аудитория. Сред тях с висок процент на одобрение е областния управител на Хасково, цитира резултати от национално проучване Димов. По този критерий настоящите депутати нямат място в листите. „Имат 6 % одобрение, което е крайно незадоволително“ допълни Димов.

ГЕРБ ще се яви самостоятелно на избори, потвърди националната позиция на партията си Иво Димов. Затова и на местно ниво няма да се дебатират коалиционни стратегии. Що се отнася до оставката на Борисов, тя бе наречена "мъдър ход, спасяващ социалния мир в страната". „Това е едно достойно решение на достоен управник. Този сценарий, според мен, беше създаден от опозицията и може би само те бяха доволни и щастливи от това, което се случваше, от кръвта, която беше пролята. Това е сценарий, който за пореден път доказа, че в опозиционните партии липсва ясна представа, отговорност и държавническо мислене.“, коментира още областният координатор на Бойко Борисовата формация в Хасково. 

Димов не е бил предварително известен за тази промяна в курса. До 9.30 тази сутрин за него е била валидна позицията на премиера, че няма да хвърли оставка и да освободи пътя на Станишев и Доган. Окървавеният протест снощи вероятно е променил позицията му, предположи Димов. Личното му мнение пък е, че ескалацията на напрежението е заради дългата ръка на опозицията. Именно БСП е отговорна за опорочаването на гражданският протест и последвалите сблъсъци с полицията, категоричен е той.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини