От х:

Днес в x:

Общината иска да глоби полицията, не уцелва деловодството и

Петьо Петров: Общината бърка бариерата ни с деловодство

Община Хасково поискала да глоби ОД на МВР Хасково за незаконни заграждения на улица Атон, която е превърната в полицейски паркинг. От пресъобщение на администрацията обаче става ясно, че представителите и не могли да входират констативният акт в деловодството на ОД на МВР, защото там им отказали с мотива, че в деловодството на МВР се завеждат единствено жалби и молби на граждани. Това важало от 12-ти ноември, датата на която всъщност комисия от общината констатирала незаконността на огражденията.

„Общината бърка бариерата с деловодство“ иронизира директорът на областната полиция комисар Петьо Петров. По думите му, именно на бариерата в петък 9-ти ноември е била оставена заповед на кмета в която се уведомявало че е съставена комисия която ще проверява загражденията. „Първо, бариерата не е деловодство и общината би следвало да знаят това. Пак там вчера идват да ни носят някакъв документ. Какво, човекът на пропуска да хукне да ни го носи ли? Второ, тази заповед не ни касае-улицата е общинска, те могат да правят каквото намерят за добре с нея. Всички необходими разрешителни за паркинга на „Атон“ са при тях“ коментира комисар Петров. В полицията така и не е получено писмо, с констатация, че загражденията са незаконни и подлежат на доброволно премахване.

Деловодствата ни са установени от години и няма да тръгнем да променяме организацията им заради някаква проверка, добави Петров относно внушението, че полицията е променила реда си на работа заради общината.

Припомняме, че скандалът за полицейският паркинг на Атон тръгна от намерението на общината да го прави Синя зона. Разрешение за този паркинг е било гласувано от общинският съвет през 2007-ма година, но със срок 2010-та. После станал незаконен, за което полицията твърди, че не е уведомявана по никой начин-нито с писмо, нито лично. За казуса научили от медиите.

Акт бил съставен и на областна администрация заради паркинга на ул. „Патриарх Евтимий“. Решението за превръщането му в Синя зона обаче е спряно от областният управител с мотива, че това не е съгласувано с КАТ, както е по закон. До тогава промяната в статута на тези паркинги не влиза в сила.

Г.Христов

Спорният паркинг на улица "Атон"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини