От х:

Днес в x:

Маникюрът и педикюрът не смогват и на мъжете

Въобще не е ясно кой от двамата е прекарал повече във фитнеса и кой в козметичния салон

Спешна нужда от маникюристки, педикюристки и фризьорки се появи в тазседмичната справка на хасковското бюро по труда. Заплати и доходи не се посочват, по традиция е работещите в сферата не взимат лоши пари.

Нуждата от квалифицирани разкрасители е заради сериозния наплив към салоните, довериха хора от бранша. Освен на традиционната суетност на дамите, козметичните студиа все повече разчитат на мъжка клиентела. Която става все по-претенциозна. Допреди няколко години, мъжете отиваха на козметик главно за обезкосмяване преди морето и пиърсинг, както и прическа, но при определен повод. В момента „силния” пол ползва почтни същия набор услуги, като слабия- изрусяване, боядисване и къдрене/изправяне на косата !!!, поставянето на маникюр, педикюр/ оформяне ноктите на краката/, маска за лице и отстраняване на акне и комедони и прочие. Колата маска вече е пълна и редовна. Въпрос на унисекс или метросексуалност.

Иначе за работа се търсят и обикновени бачкатори-10 копачи на канали и изкопи, 8 за работници в инсталация за перработка на каучук плюс 12 места за сервитьори на омрето, което си е здраво бачкане. Търсят се и две камериерки за хотели на морето. Любопитното е че тяхното възнаграждение е най-високо от посочените в справката-цели 510 лв. За сравнение, на администратов в хотел му предлагат 460 лв, на оператор на преса за метал в Свиленграсд-440 лв, а на редови дюлгерин-месечна заплата от 290 лв! Местата за камериери обаче са само за жени. Иначе в чуждите хотели за тази тежка работа редовно се наемат и мъже. Подобно е положението и със сервитьорите-обявите са за сервитьорки.

Общият брой на обявените свободни работни маста в седмичната справка на Бюрото е 113.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини